përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Petrović, Jelena

petrovic_jelena
Jelena Petrović, e lindur më 1980 në Beograd, studioi gjermanistikë dhe dituri teatri e filmi në Beograd dhe Vjenë. Aktualisht punon në ERSTEN Stiftung në Vjenë. Jelena Petrović përkthen nga gjermanishtja në serbisht dhe nga serbishtja në gjermanisht. Ndër përkthimet e saj bëjnë pjesë vepra nga Vladmir Kaminer (pesë tregime nga libri Russendisco), Vladimir Arsenijević (tregimet Zidovi dhe Neukorenjenost si dhe teksti Zemlja s druge strane ogledala), Ingo Schulze (Celular) dhe Arno Geiger (Nuk duhet harruar Ana).

partner projektesh

traduki partners 2014 d