përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Roth, Klaus

.

roth klausKlaus Roth u lind më 1939 në Hamburg. Ai ka qenë profesor në Institutin e Folkloristikës / Entologji Evropiane në LMU Mynih dhe profesor mysafir në Departamentin e Antropologjisë, në UC Berkeley. Për veprimtarinë e tij e shkencore ai është nderuar me disa çmime. Ndër fushat e hulumtimit të tij bëjnë pjesë ndër të tjera kultura popullore në Evropën Juglindore, komunikimi ndërkulturor, identiteti kombëtar dhe sjellja me të huajt, „Imagining Europe“ në Evropën Juglindore, kultura socialiste në të përditshmen e vendeve të transformimit dhe „evropianizimi nga poshtë“ në Evropën Juglindore.

partner projektesh

traduki partners 2014 d