përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Petrak, Nikica

.

petrak_nikica
Nikica Petrak, i lindur më 1939 në Duga Res (Kroaci), studioi gjuhë dhe letërsi angleze si dhe histori arti pranë Fakultetit Filozofik në Zagreb. Në fillim të viteve 60 drejtoi redaksinë kulturore të revistës Studentski List. Nga 1967-1977 punoi pranë Tv Zagreb, nga 1978-1989 në shtëpinë botuese universitare Liber dhe 1991/92 si këshilltar i seksionit për marrëdhënie ndërkombëtare në Ministrinë kroate të Arsimit dhe Kulturës. Prej vitit 1992 është leksikograf pranë Institutit Leksikografik „Miroslav Krleza". Nikica Petrak, shkrimtar, eseist dhe përkthyes, është anëtar i Akademisë kroate të Shkencave dhe Kulturës. Ka botuar përkthime të shumta nga gjermanishtja dhe anglishtja, ndër to vepra nga Hannah Arendt, Peter Blake, Georg Tabori, Hermann Broch, Dylan Thomas, Edgar Allan Poe, Peter Handke, Peter Turrini, Harold Pinter, W.B. Yeats und August Strindberg. Ka marrë disa çmime për punët e tij.

partner projektesh

traduki partners 2014 d