përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Božin, Snježana

.

bozin_snjezana
Snježana Božin, e lindur më 1973 në Ulm, studioi gjermanistikë dhe kroatistikë pranë Fakultetit Filozofik të Zagrebit. Përkthime nga gjermanishtja në kroatisht: tregime të shkurtra të shkrimtareve Bettina Baláka dhe Marlene Streeruwitz, botuar në përmbledhjen Felix Austria (Naklada MD, 2003), Die Schattenboxerin [Boksierja e hijes] nga Inka Parei (Faust Vrančić, 2004), Alle Tage [Të gjitha ditët] nga Thérezia Mora (Fraktura, 2007), Kaltenburg nga Marcel Beyer (Fraktura, 2009). Snježana Božin jeton dhe punon si interprete dhe përkthyese në Zagreb.


partner projektesh

traduki partners 2014 d