përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Jaccottet, Philippe

.

jaccottet philippe by erling mandelmann© erling mandelmannPhilippe Jaccottet u lind më 1925 në Moudon (Zvicra perëndimore). Shkollën dhe universitetin i bëri në Lozanë. Mbasi qëndrimeve në Romë dhe Paris, ai u martua më 1953 me piktoren Anne-Maire Hasler dhe sot jeton në Grignan (Franca jugore). Krahas poezive, vëllim i parë i të cilave doli më 1953, janë botuar edhe vëllime me proza ku Philippe Jaccottet reflekton poetologjikisht mbi të shkruarit e poezisë dhe përkthimin. Ndër shkrimtarët e përkthyer prej tij janë Homer, Tasso, Leopardi, Ungaretti dhe Montale, nga gjermanishtja ai ka përkthyer Rilke, Hölderlin, Thomas Mann, Ludwig Hohl dhe veprën e Robert Musilit.

partner projektesh

traduki partners 2014 d