përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Ilić, Dejan

.

ilic dejanDejan Ilić u lind më 1961 në Travnik (Bosnjë-Hercegovinë) dhe jeton prej vitit 1969 në Beograd. Ai ka studiuar për letërsi dhe gjuhë italiane. Sot ai është përkthyes i lirë nga frëngjishtja dhe italishtja në serbisht: ndër të tjera ai ka përkthyer: Quasimodo, Cattafi, Orelli, Magrelli, Fiori, Pusterla, Baudrillard dhe Jaccottet. Përkthimi që ai i ka bërë Jaccottet-it është nderuar me çmimin “Miloš N. Djurić” si përkthimi më i mirë poetik i vitit. Veç të tjerash ai ka botuar deri tani shtatë vëllime të vetat me poezi dhe ka përgatitur për botim një antologji të poezisë bashkëkohore italiane.

partner projektesh

traduki partners 2014 d