përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Lužina, Jelena

.

luzina jelenaJelena Lužina u lind më 1950, në Dubrovnik. Ajo është teoriciene teatri dhe jep mësim si profesore e rregullt në Fakultetin e Artit Dramaturgjik në Shkup, ku ka themeluar Institutin për Shkencën e Teatrit e ku bën një sërë projektesh kombëtare, rajonale dhe ndërkombëtare. Që prej dyzetë vjetësh ajo boton në kroatisht tekste për shkencën e tetarit, të letërsisë dhe ese. Krahas punës së saj si editore fjalorësh, antologjish dhe monografish, Jelena Lužina ka publikuar dhe pesëmbëdhjetë libra më vete dhe përkthen nga disa gjuhë. Ajo është anëtare e qendrës PEN të Maqedonisë dhe e Shoqatës së Shkrimtarëve të Kroacisë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d