përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Kelsen, Hans

.

kelsen hans© Paul BishopHans Kelsen, i lindur më 1881 në Pragë dhe i rritur në Vjenë, konsiderohet si një nga shkencëtarët më të rëndësishëm të jurisprudencës për shekullin e 20-të. Ai ka studiuar për shkenca juridike dhe shtetërore në Universitetin e Vjenës, ku ka punuar si profesor në vitet 1919-1930. Më pas ai ka dhënë mësim në Köln, në vitet 1933-1940 në Gjenevë si dhe në vitet 1936-1938 në Pragë. Gjatë kohës kur ishte profesor në Vjenë, ai punonte edhe si gjykatës kushtetues. Në vitet 1945-1952 ai ishte profesor në Berkeley, Kaliforni, ku vdiq në vitin 1973. Hans Kelsen merret me fusha të ndryshme të jurisprudencës, veçanërisht me sociologji, teori shteti dhe drejtësi shtetërore.

partner projektesh

traduki partners 2014 d