përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Lange-Müller, Katja

.

lange-mueller katja© ddp images/dapd/Thomas LohnesKatja Lange-Müller, e lindur më 1951 në Berlin-Lichtenberg, ka studiuar në Institutin e Letërsisë “Johannes R. Becher” në Lajpcig dhe për një vit në Republikën Popullore të Mongolisë. Më 1984 ajo kaloi me banim në Berlinin Perëndimor. Më 1986 ajo publikoi librin e saj të parë Wehleid­ ­– wie im Leben. Katja Lange-Müller ka marrë një sërë çmimesh dhe bursash, ndër të tjera çmimin “Ingeborg Bachmann” (1986), çmimin “Alfred Döblin” (1995), Çmimin e Berlinit për Letërsi (1996), çmimin “Gerty Spies” për letërsi (2008), çmimin “Wilhelm Raabe” për letërsi (2008) si dhe një bursë qëndrimi në Nju Jork të Akademisë së Gjuhës dhe Poezisë në Darmstadt dhe të Shtëpisë Gjermane në Nju Jork.

partner projektesh

traduki partners 2014 d