përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Martin, Matei

.

matei martinMatei Martin, i lindur më 1978 në Bukuresht, ka studiuar për shkenca politike (departamenti frëng) në Universitetin e Bukureshtit. Ai është redaktor për revistën e përjavshme Dilema veche dhe për shtojcën letrare të kësaj. Ai gjithashtu moderon një emision të përditshëm kulturor në Radio România Cultural. Si ndërmjetës kulture, ai organizon çdo muaj nga një takim kulinaro-letrar në librarinë „Bastilia”. Nga gjermanishtja ai ka përkthyer Böse Schafe (të Katja Lange-Müllerit), Beziehungswaise (të Michel Birbaekut) dhe shumë ese dhe artikuj shtypi. Ai ka përkthyer gjithashtu edhe nga frëngjishtja Fascisme et communisme, një letërkëmbim ndërmjet historianëve François Furet dhe Ernst Nolte.

partner projektesh

traduki partners 2014 d