përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

kontakte

246 turlupinFranca në shekullin e 17-të në kohën e kardinalit Richelieu. Pritet të ndodhë një komplot i përmasave të mëdha. Derisa ndërhyn parrukieri Turlupin, një ëndërrimtar dhe hokatar. Me vizionin e tij sikur është një aristokrat breton, ai përballet në një kryengritje me vikontin e Shën Sheronit dhe e vret atë. Plani i madh i tij dështoi, pra, qysh në zanafillë.

Romani Turlupin i Leo Perutzit ka dalë në bosnjisht (sprovë për lexim), përkthyer nga Vahidin Preljević, nën titullin Turlupin, te botimet Vrijeme, Zenica.

partner projektesh

traduki partners 2014 d