përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Trumić, Marina

.

trumic marina© pen bihMarina Trumić u lind më 1939 në Beograd. Pjesën më të madhe të jetës dhe karrierës së saj si shkrimtare dhe përkthyese ajo e ka kaluar në Sarajevë, ku bëri shkollën, studioi sllavistikë dhe punoi si gazetare dhe redaktore për shtyp dhe radio. Marina Trumić ka shkruar romane, tregime, ese, përshtypje udhëtimesh dhe poezi. Ajo ka përkthyer shumë libra nga polonishtja. Më 21 shkurt 2011 ajo vdiq në shtëpinë e saj në Sarajevë.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d