përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Trumić, Marina

.

trumic marina© pen bihMarina Trumić u lind më 1939 në Beograd. Pjesën më të madhe të jetës dhe karrierës së saj si shkrimtare dhe përkthyese ajo e ka kaluar në Sarajevë, ku bëri shkollën, studioi sllavistikë dhe punoi si gazetare dhe redaktore për shtyp dhe radio. Marina Trumić ka shkruar romane, tregime, ese, përshtypje udhëtimesh dhe poezi. Ajo ka përkthyer shumë libra nga polonishtja. Më 21 shkurt 2011 ajo vdiq në shtëpinë e saj në Sarajevë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d