përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Đorđević Mira

.

djordjevic_mira

Paskëtaj ajo nisi të merrej intensivisht me përkthime dhe beletristikë. Krahas përkthimeve të mëparshme, ndër to vepra të Walter Benjamin-it dhe Ernst Tugendhat-it, në vitin 2014 u botuan përkthimet e librit të Eugen Ruge-s In Zeiten des abnehmenden Lichts dhe të Kirsten Boie-s Alhambra, ndërsa në vitin 2015 përkthimi i romanti Tauben fliegen auf i Melinda Nadj Abonji-t. Mira Đorđević-i ka publikuar dy libra shkencorë, një numër të madh esesh dhe trajtesash dhe është anëtare e Qendrës P.E.N. në Bosnjë-Hercegovinë, që nga viti 2010. Në vitin 2004 iu dha Kryqi Austriak i Nderit për Shkencën dhe Kulturën i Klasit të Parë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d