përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Gromaca, Tatjana

.

gromaca tatjana© SofijaSilviaTatjana Gromaca u lind më 1971 në Sisak/Kroaci dhe jeton në zonën e Istries Qendrore dhe në Pula. Ajo ka studiuar për letërsi të krahasuar dhe filozofi në Zagreb (viti i mbarimit 1995) dhe ka shkruar për vite me radhë reportazhe letrare, recensione dhe artikuj për tema kulturore për gazetën javore legjendare kroate „Feral Tribune“, e cila ndërkohë është mbyllur. Që prej vitit 2008 ajo është kolumniste e kulturës dhe reportere e gazetës së përditshme „Novi list“ dhe shkrimtare e lirë (poezi, prozë dhe ese). Vepra e saj është nderuar me disa çmime, ndër të tjera edhe me një bursë të Akademisë së Arteve të Berlinit.

partner projektesh

traduki partners 2014 d