përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Hilsenrath, Edgar

.

hilsenrath edgar by georges seguin© georges seguinEdgar Hilsenrath u lind në vitin 1926 në Lajpcig. Në vitin 1938 ai u arratis në Rumani me të ëmën dhe vëllain e vogël. Në vitin 1941 familja përfundoi në një geto çifutësh në Ukrainë. Hilsenrath mbijetoi dhe në vitin 1945 mërgoi për në Palestinë, e më 1951 në SHBA. Më 1989 ai mori çmimin “Alfred Döblin”, më 1992 atë “Heinz Galinski”, më 1994 çmimin “Hans-Erich Nossack”, më 1996 çmimin “Jakob Wassermann” dhe “Hans Sahl”. Që prej vitit 1975 Edgar Hilsenrath jeton në Berlin.

Webfaqe

partner projektesh

traduki partners 2014 d