përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Haderlap, Maja

.

haderlap maja by dontworry© dontworryMaja Haderlap u lind më 1961 në Bad Eisenkappel dhe jeton në Klagenfurt. Ajo ka studiuar për shkenca teatrore dhe filologji gjermane në Universitetin e Vjenës dhe ka qenë asistente dramaturgjie dhe produksioni në Trieste dhe Lubjanë. Nga viti 1989 deri më 1992 ajo ka qenë botuese e revistës letrare sllovene „mladje”, e cila del në Kärnten. Që prej vitit 1989 ajo jep mësim në Universitetin „Alpen-Adria“ të Klagenfurtit; nga 1992 deri më 2007 ajo ka qenë shefe e dramaturgjisë së teatrit të qytetit në Klagenfurt. Maja Haderlap shkruan poezi, prozë dhe ese dhe përkthen nga sllovenishtja në gjermanisht. Vepra e saj është vlerësuar me disa çmime, ndër të tjera edhe me çmimin me emër “Ingeborg Bachmann“ të vitit 2011.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d