përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Ein Buch, ein Meer

Leka, Arian.

222 leka ein buchPoezitë e shkruara në një ton muzikor të Arian Lekës janë përkthyer tashmë në shumë gjuhë. Shtypshkronja artizanale “Edition Thanhäuser” ka nxjerrë në kuadër të serisë bibliofile RanitzDrucke një përzgjedhje poezish dygjuhëshe me katër ksilografi të Christian Thanhäuserit.

Përzgjedhja e poezive Ein Buch, ein Meer [Një libër, një det] nga Arian Leka ka dalë në gjermanisht (sprovë për lexim), përkthyer nga Lindita Arapi dhe Lorena Schillock, te Edition Thanhäuser, Ottensheim.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d