përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Stefanov, Danail

.

stefanov danailDanail Stefanov u lind më 1986 në Sofje dhe ka studiuar filologji sllave me fokus në gjuhën serbe dhe kroate si edhe sllovenistikë në universitetin e Sofjes „Shën Kliment Ohridski“. Ai ka bërë disa përkthime të vogla për revista dhe antologji. Në vitin 2010 ai mori pjesë në një konkurs përkthimesh të Universitetit të Sofjes dhe përkthimi i tij u publikua. Përkthimi i romanit Kad umrem da se smijem i shkrimtares Fadila Nura Haver, të cilin ai e bëri së bashku me Simeon Stefanovin, është projekti i tij i parë i madh në përkthim.

partner projektesh

traduki partners 2014 d