përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Theorie der Unbildung

Liessmann, Konrad Paul.

216 liessmann theorie

Çfarë di shoqëria e dijes? Kush do të bëhet milioner? Vërtet ai që di më shumë? Dije dhe formim thuhet se janë resurset më të rëndësishme të Evropës së varfër me lëndë të para. E megjithatë debatet për mangësi në cilësinë e shkollave dhe të kushteve të studimit – te kujtojmë PISA-n! – kanë uzurpuar sot faqet kryesore të gazetave. Në librin e tij shumë aktual filozofi vjenez Konrad Paul Liessmann zbulon se shumë gjëra që propagandohen nën titullin e shoqërisë së dijes janë gjeste retorike: në qendër të tyre nuk është edhe aq ideja e formimit sesa interesat konkrete politike dhe ekonomike. Një polemikë mjaft tërheqëse kundër shpirtit të sëmurë të kohës.

Theorie der Unbildung [Teoria e mosdijes] nga Konrad Paul Liessmann ka dalë në maqedonisht (sprovë për lexim) përkthyer nga Bisera Anastasova nën titullin Теорија на необразованието pranë botimeve Templum, Shkup.

partner projektesh

traduki partners 2014 d