Shtyp

Lübbe, Hermann

.

luebbe hermannHermann Lübbe u lind më 1926 në Aurich / Ostfriesland. Ai është profesor për filozofi dhe teori politike në Universitetin e Cyrihut. Nga viti 1966 deri më 1970 ka qenë sekretar shteti, fillimisht në ministrinë e kulturës , më pas pranë kryeministrit të landit Nordrhein-Westfalen. Vepra e tij voluminoze është nderuar ndër të tjera me çmimin e eseistikës „Ernst Robert Curtius“ (1990) dhe me çmimin e fondacionit „Hanns Martin Schleyer“ (1995).