përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Burazer, Diana

.

burazer diana© Jerko GrubišićDiana Burazer u lind më 1953 në Zagreb. Ajo ka shkuar në shkollë në Pleternica (Slavoni) dhe Ljubuški (Bosnjë-Hercegovinë), ka studiuar në Zagreb për matematikë dhe më pas e deri kur shpërtheu lufta, më 1992, ka jetuar në Mostar të Bosnjës. Që atëherë ajo jeton dhe punon në Zagreb. Diana Burazer ka publikuar deri tani gjashtë vëllime me poezi, poezitë e saj janë përkthyer në shumë gjuhë. Ajo është anëtare e Shoqatës së Shkrimtarëve të Kroacisë, e P.E.N.-Club-it të Kroacisë dhe e Shoqatës së Shkrimtarëve të Bosnjë-Hercegovinës.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d