përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Burazer, Diana

.

burazer diana© Jerko GrubišićDiana Burazer u lind më 1953 në Zagreb. Ajo ka shkuar në shkollë në Pleternica (Slavoni) dhe Ljubuški (Bosnjë-Hercegovinë), ka studiuar në Zagreb për matematikë dhe më pas e deri kur shpërtheu lufta, më 1992, ka jetuar në Mostar të Bosnjës. Që atëherë ajo jeton dhe punon në Zagreb. Diana Burazer ka publikuar deri tani gjashtë vëllime me poezi, poezitë e saj janë përkthyer në shumë gjuhë. Ajo është anëtare e Shoqatës së Shkrimtarëve të Kroacisë, e P.E.N.-Club-it të Kroacisë dhe e Shoqatës së Shkrimtarëve të Bosnjë-Hercegovinës.

partner projektesh

traduki partners 2014 d