Shtyp

Herrndorf, Wolfgang

.

herrndorf wolfgangWolfgang Herrndorf, i lindur më 1965 në Hamburg, ka studiuar për pikturë dhe ndër të tjera ka punuar si ilustrues për revistën „Titanic“. Më 2002 doli romani i tij debutues In Plüschgewittern,  më 2007 vëllimi me tregime Diesseits des Van-Allen-Gürtels dhe më 2010 romani Tschick, i cili korri atë vit një sukses të papritur. Më 2012 pasoi romani Sand, për të cilin ai mori Çmimin e Librit të Leipzigut (2012). Veç kësaj, Wolfgang Herrndorf ka marrë ndër të tjera edhe Çmimin Gjerman të Prozatorëve (2008), çmimin „Brentano“ (2011), çmimin gjerman të Letërsisë për të Rinj (2011) dhe çmimin „Hans Fallada“ (2012).