përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Popović, Mirjana

.

popovic mirjanaMirjana Popović, e lindur më 1954, u shkollua në Mynih, Beograd dhe Hamburg dhe më pas studioi në Beograd për gjermanistikë dhe sociologji. Më pas ajo punoi në një bankë, në sektorin e pagesave ndërkombëtare, si përkthyese dhe lektore në “TANJUG”, si përkthyese dhe gazetare për të përditshmet “Blic” dhe “Glas Javnosti” dhe së fundi si përkthyese për konsulencën e sipërmarrjeve “CMS”. Veç kësaj, ajo ka bërë emër si përkthyese veprash letrare. Për këtë veprimtari ajo ka marrë edhe çmimin e përkthimit në letërsi për fëmijë, „Sergej Slastikov“.

partner projektesh

traduki partners 2014 d