përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Meckel, Christoph

.

mecker christophChristoph Meckel u lind më 1935 në Berlin, ku jeton edhe sot e kësaj dite. Ai ka studiuar grafikë në Freiburg, Mynih dhe Paris. Më 1956 publikoi librin e tij të parë me poezi dhe akuafort nën titullin Tarnkappe. Që atëherë kanë pasuar publikime të shumta si shkrimtar dhe grafist. Për veprën e tij ai është nderuar ndër të tjera me çmimet „Rainer Maria Rilke“ dhe „Georg Trakl“.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d