përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Meckel, Christoph

.

mecker christophChristoph Meckel u lind më 1935 në Berlin, ku jeton edhe sot e kësaj dite. Ai ka studiuar grafikë në Freiburg, Mynih dhe Paris. Më 1956 publikoi librin e tij të parë me poezi dhe akuafort nën titullin Tarnkappe. Që atëherë kanë pasuar publikime të shumta si shkrimtar dhe grafist. Për veprën e tij ai është nderuar ndër të tjera me çmimet „Rainer Maria Rilke“ dhe „Georg Trakl“.

partner projektesh

traduki partners 2014 d