përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Predmeti

Pogacar, Marko .

194 pogacar predmeti

Me vëllimin e tij me lirika Predmeti Marko Pogačar zuri vend si një madhësi fikse në peizazhin letrar të Kroacisë.

„Në poezitë e Marko Pogačarit shfuqizohen kategoritë e trashëguara. Është një botë në të cilën shenjat pluskojnë të lira. E përditshmja depërton në vargje nëpërmjet copëzash të ndryshme  gjuhësh dhe  frazash, këtu shfaqet si shpirti ashtu edhe një “dordolec”, Klaus Kinski qëndron pranë personazhesh mitologjikë si Kronosi ose mendimesh të dënuara politikisht. “ (Der Tagesspiegel)

Predmeti [Objekte] i autorit Marko Pogačar ka dalë në maqedonisht (sprovë për lexim) përkthyer nga Nikola Madžirov nën titullin Предмети pranë botimeve Antolog, Shkup.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d