përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Strančar, Tina

.

strancar tinaTina Strančar u lind  më 1985 në Lubjanë, Slloveni. Aty dhe në Bremen ajo studioi për gjuhë dhe letërsi gjermane dhe më pas vazhdoi studimet e doktoratës për shkencën e letërsisë në Lubjanë dhe Berlin. Që prej disa vitesh Tina Strančar përkthen prozë dhe poezi gjermanofone në sllovenisht, ndër të tjera nga Christoph Ransmayr, Daniel Kehlmann, Andreas Unterweger, Jenny Erpenbeck dhe Regine Hilber. Për veprimtarinë e saj si përkthyesse ajo është nderuar me disa bursa. Ajo ka marrë pjesë në disa seminare përkthimesh dhe organizon vetë mbrëmje letrare. Tina Strančar është anëtare e Shoqatës së përkthyesve letrarë të Sllovenisë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d