përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Tešin, Srdan

.

tesin srdjan by nebojsa babic© Nebojsa BabicSrdan Tešin u lind më 1971 në Mokrin (Serbi). Ai është shkrimtar dhe gazetar. Romanet dhe tregimet e tij janë përkthyer në shumë gjuhë; në vitin 2004 ai u nderua për veprën e tij me bursën letrare me reputacion “Borislav Pekic”. Tešin është që prej vitit 1997 anëtar i Shoqatës së Shkrimtarëve të Kanadasë dhe prej vitit 2007 anëtar i Shoqërisë serbe për Letërsi. Që nga viti 2000 ai është edhe anëtar i Shoqatave të Gazetarëve të Pavarur të Vojvodinës dhe Serbisë. Ai publikon revistën letrare “Severni bunker”, është kolumnist i gazetës “Gradanski list” nga Novi Sadi dhe redaktor i portalit online www.e-novine.com. Srdan Tešin jeton në Kikinda.

partner projektesh

traduki partners 2014 d