përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Die Winter im Süden

Gstrein, Norbert.

gstrein winterNjë babë dhe e bija. Ai e ka lënë atë në Vjenë si fëmijë pas lufte dhe ka shkuar në Argjentinë ku ka humbur çdo ndjesi për realitetin. Për vite me radhë ajo e ka ndjerë veten fajtore që ai ka qenë në anën e gabuar gjatë luftës. Tani, gati një gjysmë shekulli më pas, ata kthehen të dy në vendlindjen e tyre në Jugosllavi dhe rigjejnë aty të kaluarën e tyre – dhe atë të një vendi të tërë.

Romani Die Winter im Süden [Dimrat në jug] i autorit Norbert Gstrein ka dalë në kroatisht (sprovë për lexim) përkthyer nga Boris Perić nën titullin Zima na jugu pranë botimeve Fraktura, Zagreb.

partner projektesh

traduki partners 2014 d