përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Jankovski, Vladimir

.

jankovski vladimirVladimir Jankovski, i lindur më 1977 në Shkup, ka studiuar  për letërsi të përgjithshme dhe krahasuese. Aktualisht ai vepron si menaxher projekti në organizatën joqeveritare  „Kontrapunkt“, si redaktor në shtëpinë botuese „Magor“ dhe si përkthyes letrar. Prej vitit 2003 deri më 2007 ka punuar si kritik letrar për të përditshmen „Dnevnik“. Jankovski vepron edhe si shkrimtar. Deri tani ai ka publikuar disa libra me ese fotografike në bashkëpunim me fotografin maqedonas Ivan Blažev si edhe më 2010 romanin e tij të parë Вечно сегашно време [E tashme e përhershme].

partner projektesh

traduki partners 2014 d