përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Hein, Christoph

.

heinl christoph© BundesarchivChristoph Hein u lind më 8 prill 1944 në Heinzendorf/Silezi. Pas luftës familja u transferua në Bad Düben të Lajpcigut ku Hein-i edhe u rrit. Më 1967 ai filloi studimet për filozofi dhe logjikë në universitetin e Lajpcigut, të cilat i përfundoi më 1971 në Universitetin Humboldt të Berlinit. Prej vitit 1974 deri më 1979 Hein punoi si dramaturg për Volksbühne Berlin. Arriti të bëhej i njohur me debutimin në prozë Einladung zum Lever Bourgeoise.  Hein është nderuar disa herë me çmime, ndër të tjera më 2008 me çmimin “Walter Hasenclever” të qytetit të Aachenit për letërsi dhe më 2012 me çmimin “Uwe Johnson”.

partner projektesh

traduki partners 2014 d