përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Blaškovic, Laslo

.

blaskovic laslo by a polzovic© A. PolzovicLaslo Blaškovic, i lindur më 1966, është një poet, romancier, përkthyes dhe eseist serb.  Deri tani ai ka shkruar pesë romane, katër syresh janë nderuar me çmime: për Svadnebi marš (1997) mori çmimin e romanit të vitit të Shoqërisë Letrare të Vojvodinës, për Madonin nakit (2003) çmimin e fondit „Borislav Pekic“, për Adamova jabucica (2005) çmimin e romanit më të mirë të vitit të Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Serbisë nga fondi „Branko Copic“ dhe për Turnir grbavaca (2007) çmimin e prozës së vitit „Stevan Sremac“. Veprat e tij janë përkthyer në shumë gjuhë. Blaškovic jeton në Novi Sad.

partner projektesh

traduki partners 2014 d