përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Капризната игра на времената

Levcev, Ljubomir .

182 levcev igra

Një përzgjedhje nga vepra e poetit të njohur bullgar Ljubomir Levčev, një përfaqësues i të ashtuquajturit „brezi i prillit“ që e ka mbrujtur poezinë bullgare për mbi një gjysmëshekulli e që gëzon reputacion të lartë ndërkombëtar. Në poezitë e tij Levčevi trajton në mënyrë poetike ngjarje të kohës, por edhe përvoja të përgjithshme njerëzore, si dhe merret me kushtet e lindjes dhe thelbin e poezisë dhe domethënien e saj për kujtesën.

Vëllimi i Ljubomir Levčev-it Капризната игра на времената [Loja kapriçioze e kohëve] ka dalë në maqedonisht (sprovë për lexim) përkthyer nga Branko Cvetkoski nën titullin  Каприциозната игра на времињата pranë botimeve Makavej, Shkup .

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d