përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Levcev, Ljubomir

.

levcev ljubomirLjubomir Levcev u lind më 1935 në Trojan të Bullgarisë. Ai ka qenë kryetar i Shoqatës së Shkrimtarëve të Bullgarisë si edhe zëvendësministër i kulturës  dhe botues i gazetës letrare „Fronti i letërsive“. Levcevi, i cili për mbi njëzetë vjet me radhë ka publikuar vëllime me poezi, konsiderohet si njëri prej poetëve më të shquar të Evropës Qendrore dhe Lindore. Vepra e tij është përkthyer në shumë gjuhë. Për krijimtarinë e tij Levcevi ka marrë disa çmime ndërkombëtare, ndër të tjera edhe me çmime letrare me emër në Francë dhe Rusi. Ai është anëtar i Akademisë Evropiane për Poezi.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d