përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Levcev, Ljubomir

.

levcev ljubomirLjubomir Levcev u lind më 1935 në Trojan të Bullgarisë. Ai ka qenë kryetar i Shoqatës së Shkrimtarëve të Bullgarisë si edhe zëvendësministër i kulturës  dhe botues i gazetës letrare „Fronti i letërsive“. Levcevi, i cili për mbi njëzetë vjet me radhë ka publikuar vëllime me poezi, konsiderohet si njëri prej poetëve më të shquar të Evropës Qendrore dhe Lindore. Vepra e tij është përkthyer në shumë gjuhë. Për krijimtarinë e tij Levcevi ka marrë disa çmime ndërkombëtare, ndër të tjera edhe me çmime letrare me emër në Francë dhe Rusi. Ai është anëtar i Akademisë Evropiane për Poezi.

partner projektesh

traduki partners 2014 d