përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Peneva, Vanja

.

peneva vanjaVanja Peneva u lind më 1957. Pasi përfundoi gjimnazin në gjuhë gjermane në Pazardžik, ajo studioi në Sofje për gjermanistikë. Që prej vitit 1990 ajo punon si përkthyese nga gjermanishtja, që prej vitit 2001 edhe si redaktore në shtëpinë botuese Prosveta në Sofje. Ndër të tjera ajo ka përkthyer në bullgarisht vepra nga Thomas Mann. Lion Feuchtwanger, Erich Kästner, Siegfried Lenz, Wladimir Kaminer dhe Martin Suter.

partner projektesh

traduki partners 2014 d