përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Kultura laži. Antipolitički esei

Ugrešic, Dubravka.

ugresic kultura

Vëllimi me ese i Dubravka Ugrešićs-it „Kultura laži“ doli më 1995 si reagim ndaj shpërbërjes së Jugosllavisë, ndaj luftës së tmerrshme në Kroaci dhe Bosnjë.  Esetë analizojnë atë çka ndodhi në ish-Jugosllavi: agresionin kundër „vëllait“, amnezinë artificiale, rikthimin te ideologjitë nacional-fashiste, propagandën dhe censurën, kiçin folklorik si kulturë gënjeshtre, shkrimtarët dhe intelektualët në vorbullën e nacionalizmit.

Kultura laži. Antipolitički esei [Kultura e gënjeshtrës, ese antipolitike] nga Dubravka Ugrešić ka dalë në maqedonisht (sprovë për lexim) përkthyer nga Maja Bojadžievska nën titullin Култура на лагата. Антиполитички есеи te Sigmapress, Shkup .

partner projektesh

traduki partners 2014 d