përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Bojadžievska. Maja

.

bojadzievska majaMaja Bojadžievska u lind më 1963 në Shkup, Maqedoni. Ajo është profesore në Katedrën për Letërsi të Krahasuar të Universitetit „Shën Kirili dhe Metodi“ në Shkup dhe anëtare e qendrës së PEN-it maqedonas. Si autore e bashkautorë, Bojadžievska ka publikuar shumë libra shkencorë për letërsinë. Veç kësaj, ajo ka përkthyer në maqedonisht vepra nga Gilbert Durand, Jacques Derrida, Gilles Deleuze, Julia Kristeva, Migelna Nikolchina, A. R. Radcliffe-Brown, Jean-Pierre Vernant dhe Dubravka Ugrešić.

partner projektesh

traduki partners 2014 d