përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Jancar, Drago

.

jancar drago© PodzemnikDrago Jancar u lind më 1948 në Maribor, është një nga shkrimtarët më të njohur të Sllovenisë. Studioi për drejtësi e në fillim punoi si gazetar, më pas iu përkushtua tërësisht shkrimeve. Për shkak të rezistencës së tij letrare kundër regjimit socialist të ish-Jugosllavisë e  kaloi një kohë të gjatë në burg. Drago Jancar ka publikuar disa vëllime me tregime dhe romane si edhe një nga pjesët më të mira teatrale sllovene, përveç këtyre edhe vëllime me ese dhe tekste polemike. Për veprat e tij ai ka marrë shumë herë çmime, ndër të tjera dhe çmimin e mirënjohur slloven “France Prešeren” (1993), Çmimin europian për prozë të shkurtër (1994), çmimin “Jean Améry” për eseistikë (2007) dhe Prix Européen de Littérature për veprën e jetës (2012).

partner projektesh

traduki partners 2014 d