përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Meier, Christian

.

meier christianChristian Meier u lind më 1929 në Stolp të Pomeranisë e është një nga historianët më të njohur të Gjermanisë. Punimin e profesurës e ka kryer në Frankfurt dhe ka dhënë mësim si profesor në Freiburg, Basel, Köln, Bochum dhe Mynih. Christian Meier ka publikuar një seri botimesh shkencore dhe ka përgatitur disa vëllimeve përmbledhëse. Për punën e tij  është nderuar disa herë me çmime, ndër të tjera me çmimin Jacob Grimm (2003), Shenjën Austriake të Nderit për Shkencë dhe Art (2006), çmimin Reuchlin (2007) dhe Medaljen Lichtenberg (2009).

partner projektesh

traduki partners 2014 d