përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Санитарна енигма

Koteska, Jasna.

koteska sanitarna enigmaA është higjiena pushtet? Cili është raporti ndërmjet sapunit dhe fashizmit? Përse çdo perandori koloniale që në fillim ankorohet si perandori higjiene? Kur dhe përse kriminalizohen plehrat? Çfarë lidhje ekziston mes seksualizmit dhe higjienës? Përse nuk ka dëshirë sipas kulturës? Këto janë vetëm disa pyetje për të cilat lexuesi nxitet të përsiatet nga ky studim i shkencëtares dhe shkrimtares maqedonase Jasna Koteska.

Санитарна енигма [Enigmë sanitare] e Jasna Koteska-s ka dalë në bullgarisht (sprovë për lexim) përkthyer nga Stanimir Panayotov nën titullin Санитарна енигма pranë botimeve KX - Critique & Humanism, Sofie.

partner projektesh

traduki partners 2014 d