përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Koteska, Jasna

.

koteska jasna
© Milan Strezovski
Jasna Koteska, e lindur më 1970 në Shkup, është profesore për letërsi, psikanalizë teorike dhe gender studies pranë Fakultetit Filologjik të Universitetit të Shkupit. Në publikimet e saj numërohen mbi 200 artikuj revistash brenda dhe jashtë vendit si edhe disa libra shkencorë, ndër to: Постмодернистички литературни студии [Studime postmoderne letrare], Македонско женско писмо [Letërsi grash në Maqedoni], Санитарна енигма [Enigmë sanitare] dhe Комунистичка интима [Intimitet komunist]. Shkrimet teorike të saj janë përkthyer në sllovenisht, bullgarisht, anglisht, gjermanisht, hungarisht, sllovakisht, serbisht, shqip, turqisht, greqisht, rumanisht etj.

partner projektesh

traduki partners 2014 d