përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Iz bliskov in ognja

Isakovski, Igor.

152 isakovski bliskovNjë përzgjedhje me poezi e shkrimtarit maqedonas Igor Isakovski, ku përfshihen edhe tri poezi deri tani të pabotuara. Poezia e Isakovskit me përshkrime të rrugëve plot gjallëri të Shkupit, përshtypje udhëtimesh dhe panorama përrallore, është e sinqertë, e drejtpërdrejtë, realiste dhe muzikore.

Përzgjedhja me poezi Iz bliskov in ognja [Prej shkreptimave e zjarrit] nga Igor Isakovski ka dalë në sllovenisht pranë botimeve Apokalipsa, Lubjanë, përzgjedhur dhe përkthyer (sprovë për lexim) nga Namita Subiotto.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d