përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Tihotapci

Debeljak, Aleš.

debeljak tihotapciMe këtë vëllim me poezi, liriku, eseisti dhe teoricieni i kulturës Debeljak, i shton një tjetër kapitull punës 25 vjeçare të tij si poet. Dyzetë poezitë e ndara në pesë cikle janë integruar në një dedikim – një hartë emocionale e gjeografike e projektit të tij lirik, por edhe njerëzor.

Tihotapci [Trafikanti] nga Aleš Debeljak ka dalë në kroatisht (sprovë për lexim) nën titullin Krijumčari pranë botimeve Fraktura, Zagreb, përkthyer nga Edo Fičor.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d