përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Kryeziu, Naim

.

kryeziu naimNaim Kryeziu u lind më 1964 në Rogoçicë (Kosovë), studioi gjermanistikë dhe albanologji në Universitetin e Prishtinës dhe përmbylli një passtudim në degën e shkencave të letërsisë. Më 2006 me punimin e tij me titull „Poezitë e Heinrich Heines të përkthyera në gjuhën shqipe“ mori titullin e magjistraturës dhe më 2012 me punimin “Vepra letrare e Heinrich Heins dhe receptimi i tij tek shqiptarët” titullin e doktorit. Naim Kryeziu jeton dhe punon në Möhlin të Zvicrës. Krahas teksteve shkencore ai publikon edhe përkthime letrare nga shqipja në gjermanisht dhe anasjelltas. Ndër përkthimet e tij janë ndër të tjera vepra nga Sali Bashota, Agim Vinca dhe Friedrich Dürrenmatt.

partner projektesh

traduki partners 2014 d