përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Čolić, Velibor

.

colic_velibor
© Pascal Hee

Velibor Čolić lindi më 1964 në Odžak (Bosnje-Hercegovinë). Fëmininë dhe rininë i kaloi në Modrica. Para se të shpërthente lufta në vitin 1992, shkruante për revistat Oko, Lica, Naši Dani, Polja, Quorum dhe Polet. Prej vitit 1992 jeton dhe punon në Francë si shkrimtar dhe gazetar i lirë. Romanin e tij të parë Madrid, Granada ili bilo koji drugi grad Velibor Colic e botoi më 1987 në Kroaci. Vijuan një sërë romanesh dhe vëllimesh të tjera me tregime, të cilat ai i botoi pjesërisht në Kroaci dhe Serbi dhe pjesërisht në Francë ku në vitin 2014 u shpërblye me 'Prix du Rayonnement de la langue et de la littérature française' të Académie française.

partner projektesh

traduki partners 2014 d