përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Kissiov, Roman

.

kissiov romanRoman Kissiov u lind më 1962 në Kazanlak (Bullgari), studioi pikturë në Akademinë Kombëtare të Arteve në Sofie. Ai është poet, përkthyes poezish dhe artist. Vëllimi i tij i parë me poezi Вратите на рая (1995) u nderua me çmimin kombëtar të poezisë të shtëpisë botuese Hristo G. Danov. Vëllime të tjera me poezi pasuan. Roman Kissiov përkthen lirikë bashkëkohore nga maqedonishtja dhe rusishtja në bullgarisht. Ndër përkthimet e tij numërohen vepra të autorëve Nikola Madžirov, Mihail Rendzov, Mateja Matevski, Eftim Kletnikov, Radovan Pavlovski dhe Gordana Mihailova Bosnakoska.

partner projektesh

traduki partners 2014 d