përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Glišović, Ljiljana

.

glisovic ljiljanaLjiljana Glišović, e lindur më 1952 në Zagreb, studioi gjuhë e letërsi gjermane në Fakultetin Filologjik në Beograd dhe në degën e gjermanistikës së Universitetit Humboldt në Berlin. Ajo merret me raportimet në medien gjermane.  Në vitin 2010 ajo mbrojti doktoratën me temë „Gjuha, media dhe politika: Trajtimi i Serbisë në shtypin gjerman para dhe pas kthesës së tetorit 2000.“ Që prej vitit 1994 ajo është docente e gjermanishtes në Fakultetin e Shkencave Politike të Universitetit të Beogradit. Nga gjermanishtja ajo ka përkthyer: Risikogesellschaft: Auf dem Weg in eine andere Moderne (Ulrich Beck), Auf meinen Spuren. Das Entdecken der eigenen Lebensgeschichte (Herbert Gudjons, Marianne Pieper dhe Birgit Wagener), Kleine deutsche Geschichte (Dirlmeier, Ulf u. a., zusammen mit Olja Durbaba, Jelena Tanasković, Časlav Koprivica, Života Ivanović dhe Zoran Jovanović), Weltrisikogesellschaft. Auf der Suche nach der verlorenen Sicherheit (Ulrich Beck) dhe Mein guter Vater (Beate Niemann).

partner projektesh

traduki partners 2014 d